Vlámské palačinky
Ingredience
Chléb toastový |
10 krajíc |
Cukr moučkový |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
- Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši.
- Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu.
- Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé.
- Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.