Vlámské palačinky

Ingredience


Chléb toastový 10 krajíc
Cukr moučkový 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 1 l
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
  2. Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši.
  3. Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu.
  4. Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé.
  5. Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.