Jahodové knedlíky z tofu těsta
Ingredience
Jahody zahradní |
20 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko sójové |
100 ml |
Mouka špaldová |
180 g |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Tofu nalámeme na menší kousky a spolu se lžící oleje rozmixujeme. Vyklopíme do větší mísy. Přidáme špaldovou mouku, sojové mléko, vejce a špetku soli. Rukama těsto důkladně propracujeme. Na vále z něj vytvoříme delší váleček, který nožem nakrájíme na stejně široké díly.
- Omyjeme jahody a do každého dílku těsta zabalíme jednu větší jahodu. V ruce uválíme do kulatého tvaru a každý knedlík ještě obalíme ve špaldové mouce. Těsto by mělo vystačit asi na 20 knedlíků. Vložíme je do hrnce s vařící vodou a vaříme 12 minut.
- Než se knedlíky uvaří, připravíme posyp.
- Na pánev nalijeme lžičku oleje a rozpálíme. Na něm zpěníme lžíci medu. Přisypeme ovesné vločky a krátce je upražíme.
- Hotové knedlíky servírujeme na talíři, kde je posypeme upraženými vločkami.