Jahodové knedlíky z tofu těsta

Ingredience


Jahody zahradní 20 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko sójové 100 ml
Mouka špaldová 180 g
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 80 g
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu nalámeme na menší kousky a spolu se lžící oleje rozmixujeme. Vyklopíme do větší mísy. Přidáme špaldovou mouku, sojové mléko, vejce a špetku soli. Rukama těsto důkladně propracujeme. Na vále z něj vytvoříme delší váleček, který nožem nakrájíme na stejně široké díly.
  2. Omyjeme jahody a do každého dílku těsta zabalíme jednu větší jahodu. V ruce uválíme do kulatého tvaru a každý knedlík ještě obalíme ve špaldové mouce. Těsto by mělo vystačit asi na 20 knedlíků. Vložíme je do hrnce s vařící vodou a vaříme 12 minut.
  3. Než se knedlíky uvaří, připravíme posyp.
  4. Na pánev nalijeme lžičku oleje a rozpálíme. Na něm zpěníme lžíci medu. Přisypeme ovesné vločky a krátce je upražíme.
  5. Hotové knedlíky servírujeme na talíři, kde je posypeme upraženými vločkami.