Rýžové palačinky

Ingredience


Marmeláda jahodová 6 polévková lžíce
Mléko rýžové 500 ml
Mouka rýžová 300 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rýžového mléka nasypeme rýžovou mouku, dobře rozmícháme a necháme odstát, nejlépe do druhého dne.
  2. Před použitím do těstíčka přidáme špetku soli a rozkvedláme vejce.
  3. Na rozpálenou pánev lijeme naběračkou tolik těsta, aby vznikly silnější palačinky. Rýžové těsto se potom při obracení méně trhá. Palačinky opékáme po obou stranách dozlatova.
  4. Na talíři pomažeme palačinky marmeládou bez cukru a zavineme. Výborně chutná jahodová marmeláda.