Rýžové palačinky
Ingredience
Marmeláda jahodová |
6 polévková lžíce |
Mléko rýžové |
500 ml |
Mouka rýžová |
300 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do rýžového mléka nasypeme rýžovou mouku, dobře rozmícháme a necháme odstát, nejlépe do druhého dne.
- Před použitím do těstíčka přidáme špetku soli a rozkvedláme vejce.
- Na rozpálenou pánev lijeme naběračkou tolik těsta, aby vznikly silnější palačinky. Rýžové těsto se potom při obracení méně trhá. Palačinky opékáme po obou stranách dozlatova.
- Na talíři pomažeme palačinky marmeládou bez cukru a zavineme. Výborně chutná jahodová marmeláda.