Moravská bramborová kaše se slaninou
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory rozkrojíme na poloviny, zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka.
- Potom vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, opepříme, a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které jsme opekli nasekanou cibuli. Podle potřeby zředíme trochou vývaru a vymícháme jemnou kaši.
- Kaši podáváme posypanou osmaženou strouhankou a pokapanou rozpuštěným máslem.