Moravská bramborová kaše se slaninou

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 0.5 ks
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory rozkrojíme na poloviny, zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka.
  2. Potom vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, opepříme, a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které jsme opekli nasekanou cibuli. Podle potřeby zředíme trochou vývaru a vymícháme jemnou kaši.
  3. Kaši podáváme posypanou osmaženou strouhankou a pokapanou rozpuštěným máslem.