Mexický bramborový salát
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Brambory |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku
- a lžičkou vydlabeme dužinu.
- Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.
- Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.
- Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.