Mexický bramborový salát

Ingredience


Avokádo 1 ks
Brambory 4 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Citrony 1 ks
Olej olivový 1 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku
  2. a lžičkou vydlabeme dužinu.
  3. Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.
  4. Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
  5. Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.
  6. Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.