Dietní rýžová houbová polévka

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Bobkový list 3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 70 g
Houby čerstvé 500 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mléko rýžové 300 ml
Mouka rýžová 30 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Petržel - nať 20 g
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Pórek 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na přípravu této polévky budeme potřebovat kořenovou zeleninu, cibuli, stroužek česneku a pórek. Tuto zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Postupně přidáváme kmín, bazalku a bobkový list. Jakmile se polévka začne vařit, vhodíme do hrnce kostku zeleninového bujónu. Máme-li čerstvé houby, dáme je do hrnce spolu se zeleninou. Jestliže použijeme houby sušené, musíme si je předem namočit a do hrnce je přidáme i s vodou, ve které se namáčely. Polévku vaříme 25 minut.
  2. V troše vody si rozmícháme rýžovou mouku a pomalu, za stálého míchání, lijeme do polévky. Tím polévku zahustíme. Nakonec vmícháme rýžové mléko a krátce povaříme.
  3. Hotovou polévku zjemníme lžící oleje a na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí.