Dietní rýžová houbová polévka
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
70 g |
Houby čerstvé |
500 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mléko rýžové |
300 ml |
Mouka rýžová |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
20 g |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Pórek |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na přípravu této polévky budeme potřebovat kořenovou zeleninu, cibuli, stroužek česneku a pórek. Tuto zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Postupně přidáváme kmín, bazalku a bobkový list. Jakmile se polévka začne vařit, vhodíme do hrnce kostku zeleninového bujónu. Máme-li čerstvé houby, dáme je do hrnce spolu se zeleninou. Jestliže použijeme houby sušené, musíme si je předem namočit a do hrnce je přidáme i s vodou, ve které se namáčely. Polévku vaříme 25 minut.
- V troše vody si rozmícháme rýžovou mouku a pomalu, za stálého míchání, lijeme do polévky. Tím polévku zahustíme. Nakonec vmícháme rýžové mléko a krátce povaříme.
- Hotovou polévku zjemníme lžící oleje a na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí.