Kebab v listovém těstě
Ingredience
Cibule |
180 g |
Listové těsto |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Rajčata |
80 g |
Skopové maso přední |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
Tymián čerstvý |
6 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polovinu cibule drobně pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme pokrájené maso a za stálého míchání zprudka osmažíme. K masu vmícháme pokrájená rajčata, podlijeme sklenkou vody a necháme na mírném plameni dusit. K doměkka dušené směsi dáme zbytek drobně pokrájené cibule, tymián, petržel, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vystydnout.
- Listové těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme čtverce cca 8 x 8 cm velké. Poklademe masovou směsí a překládáme do trojúhelníčků, cípy dobře přimáčkneme.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v dobře vyhřáté troubě upéct.