Kebab v listovém těstě

Ingredience


Cibule 180 g
Listové těsto 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Rajčata 80 g
Skopové maso přední 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Tymián čerstvý 6 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu cibule drobně pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme pokrájené maso a za stálého míchání zprudka osmažíme. K masu vmícháme pokrájená rajčata, podlijeme sklenkou vody a necháme na mírném plameni dusit. K doměkka dušené směsi dáme zbytek drobně pokrájené cibule, tymián, petržel, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vystydnout.
  2. Listové těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme čtverce cca 8 x 8 cm velké. Poklademe masovou směsí a překládáme do trojúhelníčků, cípy dobře přimáčkneme.
  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v dobře vyhřáté troubě upéct.