Pórková polévka s rýží

Ingredience


Koriandr mletý 1 kávová lžička
Libeček 10 g
Mouka rýžová 40 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Oves Milk - sušený ovesný nápoj 30 g
Pórek 350 g
Rýže Basmati 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.
  2. Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.