Pórková polévka s rýží
Ingredience
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Libeček |
10 g |
Mouka rýžová |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
30 g |
Pórek |
350 g |
Rýže Basmati |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.
- Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.