Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 125 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej rostlinný 100 ml
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 250 ml
Pstruh 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.
  2. Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
  3. Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.
  4. Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.