Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
125 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.
- Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
- Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.
- Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.