Lovecký kebab
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
160 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Skopová kýta |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Tymián čerstvý |
6 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na kostky, cibule načtvrtíme a obojí osmahneme na tuku. Přidáme protlak a dusíme pod poklicí 30 minut.
- Osolíme, podlijeme a opět dusíme 30 minut.
- Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, mrkev nakrájíme na kolečka a obojí zeleninu společně s hráškem přidáme k masu. Vaříme na mírném ohni doměkka.
- Podáváme sypané sekaným tymiánem.