Kebab v hliněném hrnci
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová kýta |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na osmaženou cibulku přidáme na kostky pokrájené maso, hrubě strouhanou cibuli, utřený česnek, pokrájenou mrkev a brambory. Promícháme, osolíme opepříme, podlijeme 300 ml vody a vaříme do změknutí.
- Do uvařené směsi vmícháme hrášek a necháme prohřát.