Zeleninové pyré s rýží

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Kmín drcený 1 špetka
Mrkev kořen 2 ks
Petržel kořen 1 ks
Rajčata 1 ks
Rýže Basmati 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, celer a petržel nakrájíme va větší kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme kmín. Spaříme si jedno větší rajče, aby z něj šla seškrábnout slupka. Rozkrojíme ho
  2. a vydlabeme jádřinec. Takto připravené rajče přidáme do polévky
  3. a vaříme 20 minut. Po uvaření vše rozmixujeme. Polévka by měla být hustá, téměř kašovitá. Hustotu polévky můžeme upravit přímo při mixování přidáním horké vody. Do hotové polévky přidáme předem uvařenou rýži basmati. Na talíři dozdobíme sekanou petželkou.
  4. Polévka je velmi vhodná i pro děti.