Zeleninové pyré s rýží
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mrkev kořen |
2 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Rýže Basmati |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mrkev, celer a petržel nakrájíme va větší kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme kmín. Spaříme si jedno větší rajče, aby z něj šla seškrábnout slupka. Rozkrojíme ho
- a vydlabeme jádřinec. Takto připravené rajče přidáme do polévky
- a vaříme 20 minut. Po uvaření vše rozmixujeme. Polévka by měla být hustá, téměř kašovitá. Hustotu polévky můžeme upravit přímo při mixování přidáním horké vody. Do hotové polévky přidáme předem uvařenou rýži basmati. Na talíři dozdobíme sekanou petželkou.
- Polévka je velmi vhodná i pro děti.