Sultánská pochoutka

Ingredience


Bobkový list 5 g
Cibule 100 g
Hovězí kližka 500 g
Lilek 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájené na kostky necháme osmahnout na cibulce, zamícháme a necháme přiklopené dusit 30 minut.
  2. Poté přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, bobkový list a dusíme do změknutí.
  3. Lilky necháme chvíli opéct v troubě, oloupeme slupky a pokrájíme na kousky.
  4. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozšleháme s mlékem a uvedeme k varu. V připravené omáčce 10 minut povaříme nakrájené lilky. Potom vmícháme nastrouhaný parmezán.
  5. Masovou směs servírujeme společně se směsí z lilků.