Sultánská pochoutka
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Cibule |
100 g |
Hovězí kližka |
500 g |
Lilek |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájené na kostky necháme osmahnout na cibulce, zamícháme a necháme přiklopené dusit 30 minut.
- Poté přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, bobkový list a dusíme do změknutí.
- Lilky necháme chvíli opéct v troubě, oloupeme slupky a pokrájíme na kousky.
- Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozšleháme s mlékem a uvedeme k varu. V připravené omáčce 10 minut povaříme nakrájené lilky. Potom vmícháme nastrouhaný parmezán.
- Masovou směs servírujeme společně se směsí z lilků.