Kuřecí řízečky na česneku

Ingredience


Bazalka 0.5 kávová lžička
Česnek 15 stroužek
Estragon 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 10 ml
Šalvěj sušená 2 kávová lžička
Saturejka 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si bylinkovou směs. Do mísy dáme sušenou bazalku, estragon, saturejku, mletý zázvor a šalvěj. Bylinky vidličkou promícháme.
  2. Maso nakrájíme na menší řízečky, posolíme a vložíme do mísy
  3. s kořením. Maso v bylinkové směsi obalíme, zalijeme olivovým olejem a zakapeme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet.
  4. Na pánvi rozpálíme olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a lehce na oleji orestujeme. Maso s bylinkami vyklepneme z mísy na pánev, stáhneme oheň na minimum a restujeme pomalu. Bude se tak dusit ve vlastní šťávě. Na závěr podle chuti osolíme.