Kuřecí řízečky na česneku
Ingredience
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
15 stroužek |
Estragon |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
10 ml |
Šalvěj sušená |
2 kávová lžička |
Saturejka |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Připravíme si bylinkovou směs. Do mísy dáme sušenou bazalku, estragon, saturejku, mletý zázvor a šalvěj. Bylinky vidličkou promícháme.
- Maso nakrájíme na menší řízečky, posolíme a vložíme do mísy
- s kořením. Maso v bylinkové směsi obalíme, zalijeme olivovým olejem a zakapeme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet.
- Na pánvi rozpálíme olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a lehce na oleji orestujeme. Maso s bylinkami vyklepneme z mísy na pánev, stáhneme oheň na minimum a restujeme pomalu. Bude se tak dusit ve vlastní šťávě. Na závěr podle chuti osolíme.