Kuřecí polévka s hrachem
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Cibule |
20 g |
Hrách vařený |
500 g |
Kuřecí maso vařené |
200 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu, kuřecí maso a cibuli opékáme v hrnci na másle 8 minut.
- Přidáme předem namočený, sceděný a okapaný hrách a kuřecí vývar, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku vaříme 2 hodiny.
- Do polévky vmícháme smetanu. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme čerstvou petrželkou a doprostřed talíře položíme opečenou bagetu se sýrem.