Kuřecí polévka s hrachem

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 20 g
Hrách vařený 500 g
Kuřecí maso vařené 200 g
Máslo čerstvé 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu, kuřecí maso a cibuli opékáme v hrnci na másle 8 minut.
  2. Přidáme předem namočený, sceděný a okapaný hrách a kuřecí vývar, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku vaříme 2 hodiny.
  3. Do polévky vmícháme smetanu. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme čerstvou petrželkou a doprostřed talíře položíme opečenou bagetu se sýrem.