Plody moře s nudlemi (fideua)
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
12 ks |
Mušle slávky |
18 ks |
Mušle srdcovky |
18 ks |
Nudle rýžové |
350 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olihně |
350 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou.
- Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar.
- Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme.