Plody moře s nudlemi (fideua)

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Krevety tygří - loupané 12 ks
Mušle slávky 18 ks
Mušle srdcovky 18 ks
Nudle rýžové 350 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olihně 350 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 150 ml
Vývar rybí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou.
  2. Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar.
  3. Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme.