Houbové rizoto na bílém víně

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže Arborio 350 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 1200 ml
Žampiony čerstvé 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.
  2. Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.