Houbové rizoto na bílém víně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže Arborio |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
1200 ml |
Žampiony čerstvé |
180 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.
- Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.