Dýňové rizoto s chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
12 ks |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže Arborio |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
700 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.
- Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.