Dýňové rizoto s chřestem

Ingredience


Chřest zelený 12 ks
Cibule 1 ks
Dýně 250 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže Arborio 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.
  2. Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.