Chilli omáčka
Ingredience
Bazalka |
0.25 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Hořčice |
0.25 kávová lžička |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Ocet jablečný |
50 ml |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
1 kg |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dobře vyzrálá rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, rozkrojíme na půlky a vymačkáme semena. Rajčatovou dužninu pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu. Přimícháme cibuli nakrájenou nadrobno, papriku nakrájenou na drobné kostičky a utřený česnek.
- V hrnku smícháme ocet s vodou, solí, drceným hořčičným semenem, mletým novým kořením, mletou sušenou bazalkou, mletou skořicí, pepřem. Přilijeme k rajčatům, přidáme cukr, promícháme a směs uvedeme do varu. Na mírném ohni necháme velmi pomalu vařit do kašovité hustoty (asi 120 minut). Občas promícháme, aby se směs nepřipálila.
- Hotovou omáčku vlijeme do malých skleniček, uzavřeme a zavaříme ve vodní lázni při teplotě 80°C 30 minut.