Chilli omáčka

Ingredience


Bazalka 0.25 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 100 g
Hořčice 0.25 kávová lžička
Nové koření mleté 1 špetka
Ocet jablečný 50 ml
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata 1 kg
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře vyzrálá rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, rozkrojíme na půlky a vymačkáme semena. Rajčatovou dužninu pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu. Přimícháme cibuli nakrájenou nadrobno, papriku nakrájenou na drobné kostičky a utřený česnek.
  2. V hrnku smícháme ocet s vodou, solí, drceným hořčičným semenem, mletým novým kořením, mletou sušenou bazalkou, mletou skořicí, pepřem. Přilijeme k rajčatům, přidáme cukr, promícháme a směs uvedeme do varu. Na mírném ohni necháme velmi pomalu vařit do kašovité hustoty (asi 120 minut). Občas promícháme, aby se směs nepřipálila.
  3. Hotovou omáčku vlijeme do malých skleniček, uzavřeme a zavaříme ve vodní lázni při teplotě 80°C 30 minut.