Maďarský guláš
Ingredience
Česnek |
15 g |
Cibule |
300 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Majoránka |
1 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprikové lusky čerstvé |
330 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku a krátce zpěníme. Do tohoto základu přidáme nakrájené maso a vše podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, utřený česnek a pod poklicí dusíme.
- V polovině dušení přidáme očištěné, opláchnuté a na kolečka nakrájené papriky, podušené na zbylém tuku a majoránku.
- Guláš podusíme doměkka.