Bulgur se zeleninou
Ingredience
Bulgur |
150 g |
Česnek |
8 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
50 g |
Kukuřice cukrová |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat.
- Do jiného hrnce nasypeme hrášek, kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Jemně nakrájenou cibuli a česnek na oleji zpěníme. Přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Bulgur ze sítka překlopíme na pánev, podlijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme 5 minut. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.