Bulgur se zeleninou

Bulgur se zeleninou - obrázek

Ingredience


Bulgur 150 g
Česnek 8 ks
Cibule 1 ks
Hrášek 50 g
Kukuřice cukrová 50 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat.
  2. Do jiného hrnce nasypeme hrášek, kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
  3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Jemně nakrájenou cibuli a česnek na oleji zpěníme. Přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Bulgur ze sítka překlopíme na pánev, podlijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme 5 minut. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.