Pestré rizoto (jambalaya)
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Rýže loupaná |
450 g |
Špekáčky |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
850 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozehřejeme na velké hluboké pánvi a za častého míchání opékáme 8-10 minut do změknutí pokrájený celer, česnek, zelenou papriku a cibuli. Potom vmícháme mletou papriku, nakrájené kuřecí maso a špekáček a ještě 8-10 minut opékáme dozlatova. Přidáme rajčata a další 2-3 minuty zahříváme, dokud se nerozpadnou.
- Vmícháme rýži, zamícháme, podlijeme horkým vývarem, přidáme bobkové listy, oregano a zvolna vaříme pod pokličkou 10 minut. Opatrně vmícháme krevety a pod pokličkou dusíme 6-8 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá a krevety se neprovaří. Nakonec vmícháme petrželku, jarní cibulku, sůl, pepř a ihned servírujeme.