Pestré rizoto (jambalaya)

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Krevety tygří - loupané 250 g
Kuřecí prsa 300 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Rýže loupaná 450 g
Špekáčky 100 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 850 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme na velké hluboké pánvi a za častého míchání opékáme 8-10 minut do změknutí pokrájený celer, česnek, zelenou papriku a cibuli. Potom vmícháme mletou papriku, nakrájené kuřecí maso a špekáček a ještě 8-10 minut opékáme dozlatova. Přidáme rajčata a další 2-3 minuty zahříváme, dokud se nerozpadnou.
  2. Vmícháme rýži, zamícháme, podlijeme horkým vývarem, přidáme bobkové listy, oregano a zvolna vaříme pod pokličkou 10 minut. Opatrně vmícháme krevety a pod pokličkou dusíme 6-8 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá a krevety se neprovaří. Nakonec vmícháme petrželku, jarní cibulku, sůl, pepř a ihned servírujeme.