Omáčka Mornay

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na mírném ohni rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme sůl, strouhaný muškátový oříšek, pepř, mletou papriku a mouku a upražíme světlou jíšku. Odstavíme a rozředíme vývarem, přidáme smetanu a zamícháme. Dáme zpět na plotnu a za stálého míchání vaříme asi minutu, přidáme strouhaný sýr a jakmile se rozpustí, odstavíme z ohně.
  2. Omáčku podáváme horkou.