Omáčka Mornay
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na mírném ohni rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme sůl, strouhaný muškátový oříšek, pepř, mletou papriku a mouku a upražíme světlou jíšku. Odstavíme a rozředíme vývarem, přidáme smetanu a zamícháme. Dáme zpět na plotnu a za stálého míchání vaříme asi minutu, přidáme strouhaný sýr a jakmile se rozpustí, odstavíme z ohně.
- Omáčku podáváme horkou.