Fazolová kaše s pečenými rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Bazalka sušená 1 g
Česnek sušený 1 kávová lžička
Fazole červené 150 g
Majoránka 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Strouhanka cornflakes 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Vaříme ve vodě, ve které se namáčely, jen trochu osolíme. Vaříme asi 40 minut. Měkké fazole
  2. nalijeme do mixéru, přidáme majoránku, bazalku a česnek. Rozmixujeme do hladka.
  3. Rajčata si nakrájíme na širší plátky, pokapeme olivovým olejem, posypeme sušenou bazalkou a kukuřičnou strouhankou. Na plechu v troubě krátce zapečeme.
  4. Fazolovou kaši upravíme na talíře a obložíme plátky pečených rajčat.