Fazolová kaše s pečenými rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Bazalka sušená |
1 g |
Česnek sušený |
1 kávová lžička |
Fazole červené |
150 g |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka cornflakes |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Vaříme ve vodě, ve které se namáčely, jen trochu osolíme. Vaříme asi 40 minut. Měkké fazole
- nalijeme do mixéru, přidáme majoránku, bazalku a česnek. Rozmixujeme do hladka.
- Rajčata si nakrájíme na širší plátky, pokapeme olivovým olejem, posypeme sušenou bazalkou a kukuřičnou strouhankou. Na plechu v troubě krátce zapečeme.
- Fazolovou kaši upravíme na talíře a obložíme plátky pečených rajčat.