Hlávkový salát s pomeranči a zakysanou smetanou

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Pomeranče 3 ks
Salát hlávkový 2 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené listy hlávkového salátu natrháme na kousky. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a odstraníme pecičky. Šťávu z pomerančů zachytíme a smícháme ji se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí, cukrem a špetkou citronové kůry.
  2. Smetanovou zálivku nalijeme na salát s pomeranči v míse a vše promícháme.
  3. Ihned podáváme.