Základní kuřecí polévka
Ingredience
Celer řapíkatý |
3 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Kuře |
1200 g |
Mrkev kořen |
6 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
10 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
5 ks |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kuře zbavíme kůže. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno.
- Ve velkém hrnci osmahneme na olivovém oleji drcený česnek a cibuli, dokud lehce nezhnědnou. Přidáme mrkev, celer a cuketu a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut.
- Přidáme bylinky a necháme provonět.
- Do hrnce vložíme celé kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.
- Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu. Pak plamen snížíme, přikryjeme a necháme hodinu povařit, dokud není kuře hotové.
- Z polévky vyndáme kuřecí kosti a podáváme.