Základní kuřecí polévka

Ingredience


Celer řapíkatý 3 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 2 ks
Kuře 1200 g
Mrkev kořen 6 ks
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 10 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 5 ks
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře zbavíme kůže. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Ve velkém hrnci osmahneme na olivovém oleji drcený česnek a cibuli, dokud lehce nezhnědnou. Přidáme mrkev, celer a cuketu a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut.
  3. Přidáme bylinky a necháme provonět.
  4. Do hrnce vložíme celé kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.
  5. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu. Pak plamen snížíme, přikryjeme a necháme hodinu povařit, dokud není kuře hotové.
  6. Z polévky vyndáme kuřecí kosti a podáváme.