Pohanka se zeleninou

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Červená řepa 1 polévková lžíce
Kmín drcený 1 špetka
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pohanka 80 g
Pórek 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zelenina kořenová 1 kávová lžička
Zelí kysané 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme ji do hrnce a přilijeme vodu. Lehce osolíme a okořeníme bazalkou, kmínem a troškou sušené kořenové zeleniny.
  2. Vaříme na mírném ohni 10 minut. Pohanku odstavíme a necháme dojít asi 30 minut.
  3. Před podávání pohanku omastíme panenským olejem a dochutíme sójovou omáčkou.
  4. Podáváme s kysaným zelím a sterilovanou červenou řepou. Na talíři ozdobíme porci kroužky z pórku.