Sójové kostky v zeleninovém pyré

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 4 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mléko sójové 200 ml
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový 80 g
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Petržel kořen 100 g
Šalvěj sušená 1 kávová lžička
Saturejka 0.5 kávová lžička
Sójové kostky 200 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vlijeme olivový olej, přidáme sójovou omáčku, sušenou šalvěj, lžičku mleté papriky, kmín, saturejku a oregano.
  2. Do této marinády vložíme kostky a dobře promícháme. Nakládáme několik hodin, nejlépe přes noc.
  3. Mrkev, celer, petržel, cibuli a hlávkové zelí pokrájíme na větší kousky a vaříme do měkka asi 20 minut. Scedíme a dáme do mixéru i s trochou vody, ve které se zelenina vařila. Mixujeme asi 3 minuty. V případě potřeby můžeme dolít ještě trochu vody ze zeleniny.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme mletou papriku a promícháme. Přidáme kostky sójového masa i s marinádou a dobře orestujeme.
  5. Ke kostkám přilijeme pyré z mixéru a promícháme. Zahustíme solamylem rozpuštěným v sójovém mléce. Podusíme ještě 3 minuty.
  6. Podle chuti dosolíme.
  7. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.