Špagety po uhlířsku
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V osolené vodě uvaříme špagety.
- Slaninu nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, přidáme překrojený česnek /který vyndáme když začne žloutnout/.
- Rozšleháme vejce se smetanou, vmícháme strouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Horké těstoviny smícháme s vaječnou směsí, která díky horkým špagetám zhoustne.
- Přidáme slaninu, promícháme a posypeme parmazánem. Dle chuti posypeme čerstvým pepřem.