Ječné kroupy s marinovaným tofu

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 4 stroužek
Cibule 50 g
Ječné kroupy 200 g
Okurka salátová 30 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Paprika zelená 140 g
Petržel kudrnka 10 g
Protlak rajčatový 100 g
Rajčata 200 g
Saturejka 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 200 g
Voda pitná 400 ml
Zelenina kořenová 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy zalijeme vodou, přidáme lžíci sušené kořenové zeleniny, saturejku a bazalku. Vaříme asi 30 minut. Občas zamícháme.
  2. Na pánvi si zpěníme nakrájenou cibulku. Krátce orestujeme a přidáme zelenou papriku, kterou nakrájíme na proužky. Vařečkou promícháme a krátce restujeme. Nakonec vložíme plátky marinovaného tofu. Necháme tofu prohřát.
  3. Nakrájíme rajčata, utřeme česnek. Vsypeme do pánve a okořeníme sójovou omáčkou, případně osolíme. Vmícháme rajský protlak a ještě krátce povaříme.
  4. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a syrovou okurkou.