Ječné kroupy s marinovaným tofu
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
50 g |
Ječné kroupy |
200 g |
Okurka salátová |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
140 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
Rajčata |
200 g |
Saturejka |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Voda pitná |
400 ml |
Zelenina kořenová |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kroupy zalijeme vodou, přidáme lžíci sušené kořenové zeleniny, saturejku a bazalku. Vaříme asi 30 minut. Občas zamícháme.
- Na pánvi si zpěníme nakrájenou cibulku. Krátce orestujeme a přidáme zelenou papriku, kterou nakrájíme na proužky. Vařečkou promícháme a krátce restujeme. Nakonec vložíme plátky marinovaného tofu. Necháme tofu prohřát.
- Nakrájíme rajčata, utřeme česnek. Vsypeme do pánve a okořeníme sójovou omáčkou, případně osolíme. Vmícháme rajský protlak a ještě krátce povaříme.
- Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a syrovou okurkou.