Vločková rajčatová polévka
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Ovesné vločky |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčatová šťáva |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle upražíme ovesné vločky a zalijeme je mlékem smíchaným s vodou. Chvíli povaříme, osolíme a přilijeme rajčatovou šťávu. Vaříme ještě 10 minut.
- Polévku odstavíme z plotny a přidáme nasekanou petrželku.
- Polévku můžeme podávat s osmaženými kostičkami žemle.