Lišky nakyselo

Ingredience


Cibule 40 g
Hovězí vývar základní 125 ml
Kmín celý 1 kávová lžička
Lišky čerstvé 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé lišky očistíme a nadrobno nakrájíme.
  2. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme tak dlouho, až houby změknou a šťáva se zčásti vysmahne.
  3. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, povaříme a nakonec pokrm ochutíme octem a solí.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.