Lišky nakyselo
Ingredience
Cibule |
40 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Lišky čerstvé |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé lišky očistíme a nadrobno nakrájíme.
- V kastrole na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme tak dlouho, až houby změknou a šťáva se zčásti vysmahne.
- Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, povaříme a nakonec pokrm ochutíme octem a solí.
- Podáváme s vařenými bramborami.