Cizrnová rajská pomazánka

Ingredience


Cibule 100 g
Cizrna 180 g
Libeček 1 polévková lžíce
Lněné semínko 3 kávová lžička
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 70 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočenou cizrnu uvaříme v té samé vodě, ve které se namáčela. Vaříme 30 minut.
  2. Scedíme a mixujeme v mixéru. Přilijeme olivový olej a rajský protlak. Přikapeme ocet. Okořeníme sójovou omáčkou, libečkem a přisolíme.
  3. Horkou vodou spaříme nakrájenou cibulku a vsypeme do mixéru. Můžeme ředit horkou vodou. Máme-li rozmixováno do hladké konzistence, přidáme drcené nebo mleté lněné semínko.
  4. Mažeme na pečivo a zdobíme plátky zeleniny. Podle velikosti pečiva pomazánka vystačí na 6 až 8 porcí.