Cizrnová rajská pomazánka
Ingredience
Cibule |
100 g |
Cizrna |
180 g |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Lněné semínko |
3 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
70 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Předem namočenou cizrnu uvaříme v té samé vodě, ve které se namáčela. Vaříme 30 minut.
- Scedíme a mixujeme v mixéru. Přilijeme olivový olej a rajský protlak. Přikapeme ocet. Okořeníme sójovou omáčkou, libečkem a přisolíme.
- Horkou vodou spaříme nakrájenou cibulku a vsypeme do mixéru. Můžeme ředit horkou vodou. Máme-li rozmixováno do hladké konzistence, přidáme drcené nebo mleté lněné semínko.
- Mažeme na pečivo a zdobíme plátky zeleniny. Podle velikosti pečiva pomazánka vystačí na 6 až 8 porcí.