Žampionová krémová omáčka

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 250 ml
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.
  2. Omáčku podáváme horkou.