Žampionová krémová omáčka
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.
- Omáčku podáváme horkou.