Toasty se solenou treskou
Ingredience
Anglická slanina |
20 dkg |
Brambory |
750 g |
Česnek |
8 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
8 krajíc |
Ocet vinný červený |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 hrst |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
750 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 160 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme.
- Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme.
- Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova.
- Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme.
- Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme.