Bramborový salát s tuňákem a olivami

Ingredience


Brambory 450 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Majonéza 2 polévková lžíce
Olivy černé 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo, jakmile vychladnou, nakrájíme je na plátky.
  2. Zálivka: budeme potřebovat lžíci majonézy, stejné množství zakysané smetany, lžíci kečupu a lžíci limetkové šťávy. Také dva stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, dáme do chladu uležet.
  3. Nyní uvaříme nové brambory, vybereme středně velké hlízy. Důkladně je omyjeme (nejlépe kartáčkem na zeleninu), vaříme i se slupkou v osolené vodě 15 minut. Jakmile jsou brambory měkké, slijeme vodu, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.
  4. Zeleninu dobře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Ledový salát na jednotlivé listy, papriku na větší kostky, červenou cibuli na jemná kolečka, olivy bez pecek na půlky. Na dno větší mísy naaranžujeme listy ledového salátu, na ně klademe plátky brambor a smíchanou zeleninu. Navrch položíme kousky tuňáka a plátky vařených vajec, vše zalijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme měsíčky nakrájené limetky. Podáváme nejlépe s bílým pečivem.