Bramborová kaše s fazolemi

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 230 g
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 ks
Limetková šťáva 2 kávová lžička
Pepř 4 barev 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve slijeme fazolky z nálevu, opláchneme je a necháme okapat.
  2. Brambory - raději nějaký moučný druh - vaříme doměkka cca 15 minut ve slané vodě, pak vodu slijeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme je do většího hrnce. K bramborám přidáme fazolky, stroužek prolisovaného česneku, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směs mačkáme šťouchadlem na brambory, když máme dostatečně jemnou konzistenci kaše, vmícháme bilý jogurt. Každou porci ozdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.
  3. Můžeme použít i mixér, pokud máme rádi kaši hodně jemnou.
  4. Pokrm můžeme podávat teplý i studený. Samotný nebo jako přílohu k masu.