Bramborová kaše s fazolemi
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
230 g |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Limetková šťáva |
2 kávová lžička |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve slijeme fazolky z nálevu, opláchneme je a necháme okapat.
- Brambory - raději nějaký moučný druh - vaříme doměkka cca 15 minut ve slané vodě, pak vodu slijeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme je do většího hrnce. K bramborám přidáme fazolky, stroužek prolisovaného česneku, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směs mačkáme šťouchadlem na brambory, když máme dostatečně jemnou konzistenci kaše, vmícháme bilý jogurt. Každou porci ozdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.
- Můžeme použít i mixér, pokud máme rádi kaši hodně jemnou.
- Pokrm můžeme podávat teplý i studený. Samotný nebo jako přílohu k masu.