Americký salát César

Ingredience


Anglická slanina 6 plátek
Česnek 6 stroužek
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Salát římský 2 ks
Sardelová očka 100 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Parmezán 150 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Veka 6 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnekové stroužky rozdrtíme plochou stranou nože, dáme do malé porcelánové misky, zalijeme olejem a necháme 60 minut stát.
  2. Opečeme na pánvičce do křupava slaninu, položíme na ubrousek a odložíme stranou.
  3. Listy salátu omyjeme, dobře osušíme, roztrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Starší veku nakrájíme na větší kousky. Do čisté pánve dáme 3 lžíce česnekem aromatizovaného oleje, zahřejeme, vsypeme kostky veky a opečeme do zlatova. Vysypeme na ubrousek, osolíme, opepříme, necháme stát.
  4. V kotlíku ušleháme žloutky s citrónovou šťávou, osolíme a za stálého míchání pomalu přilijeme zbylý aromatizovaný olej (česnek usazený na dně nepoužíváme). Touto zálivkou přelijeme salát, promícháme. Na povrch dáme sardelky, posypeme v prstech rozdrcenou opečenou slaninou, posypeme strouhaným sýrem a kostkami z veky.
  5. Ihned podáváme.