Americký salát César
Ingredience
Anglická slanina |
6 plátek |
Česnek |
6 stroužek |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Salát římský |
2 ks |
Sardelová očka |
100 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Veka |
6 plátek |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Česnekové stroužky rozdrtíme plochou stranou nože, dáme do malé porcelánové misky, zalijeme olejem a necháme 60 minut stát.
- Opečeme na pánvičce do křupava slaninu, položíme na ubrousek a odložíme stranou.
- Listy salátu omyjeme, dobře osušíme, roztrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Starší veku nakrájíme na větší kousky. Do čisté pánve dáme 3 lžíce česnekem aromatizovaného oleje, zahřejeme, vsypeme kostky veky a opečeme do zlatova. Vysypeme na ubrousek, osolíme, opepříme, necháme stát.
- V kotlíku ušleháme žloutky s citrónovou šťávou, osolíme a za stálého míchání pomalu přilijeme zbylý aromatizovaný olej (česnek usazený na dně nepoužíváme). Touto zálivkou přelijeme salát, promícháme. Na povrch dáme sardelky, posypeme v prstech rozdrcenou opečenou slaninou, posypeme strouhaným sýrem a kostkami z veky.
- Ihned podáváme.