Tvarohová pomazánka se žampiony

Ingredience


Hovězí vývar základní 0.5 l
Máslo čerstvé 40 g
Paprika zelená 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Tvaroh jemný 150 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampionové kloboučky oloupeme a povaříme ve vývaru asi 15 minut.
  2. V míse metlou šleháme tvaroh, máslo a smetanu, přidáme uvařené, na kousky nakrájené žampiony, očištěnou, nadrobno pokrájenou papriku a na kostičky rozkrájenou šunku. Vše osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dobře promícháme.
  3. Pomazánku používáme při přípravě chlebíčků.