Debrecínský guláš

Ingredience


Cibule 250 g
Hovězí maso přední 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprika mletá sladká 15 g
Párky jemné 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 100 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.
  3. Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.
  4. Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.
  5. Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.
  6. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.
  7. Vše ještě krátce povaříme.