Debrecínský guláš
Ingredience
Cibule |
250 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Párky jemné |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
100 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.
- Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.
- Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.
- Vše ještě krátce povaříme.