Chorvatské brambory
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
750 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli chvíli podusíme na másle spolu s nasekanou petrželkou. Přidáme ve slupce uvařené, oloupané, na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okořeníme muškátem a ochutíme prolisovaným česnekem. Vše chvíli dusíme, nakonec přilijeme víno se žloutky a krátce povaříme.