Krémová drůbeží polévka se špagetami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Hřebíček mletý |
5 g |
Kuřecí maso vařené |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý celý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Špagety, Makarony |
120 g |
Vývar drůbeží |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu.
- Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme.
- Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.