Krémová drůbeží polévka se špagetami

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Hřebíček mletý 5 g
Kuřecí maso vařené 500 g
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý celý 5 g
Petržel - nať 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Špagety, Makarony 120 g
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu.
  2. Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme.
  3. Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.