Sardinky pečené s citronem a kapary
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
3 ks |
Kapary |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardinka obecná |
12 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze dvou citronů ostrouháme kůru (tu odložíme stranou), vymačkáme šťávu do misky ke kaparům, tymiánu a oleji. Osolíme a opepříme, dobře promícháme.
- Vykuchané sardinky, přelité směsí, pečeme 25 minut v troubě, vyhřáté na 190°C.
- Podáváme se salátem, posypané citronovou kůrou a se čtvrtkami citronu.