Závitky s rybím masem

Ingredience


Brambory 230 g
Cibule 90 g
Estragon 1 kávová lžička
Filé rybí 350 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Mrkev kořen 90 g
Ocet vinný 4 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 90 g
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 4 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 230 g
Salát římský 40 dkg
Sůl 1 špetka
Tuk 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórek, česnek, cibuli a 7 - 8 minut dusíme na slabém ohni, aby zelenina změkla. Odtavíme a necháme mírně zchladnout.
  2. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Ručně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo, přidáme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie, následně ho necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.
  3. Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme, vykrájíme z něj placky o průměru 20 cm, rozdělíme na ně náplň, okraje navlhčíme vodou, přehneme placky na polovinu, okraje pevně přitiskneme k sobě, špičky zakroutíme. Závitky rozložíme na mírně vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem - dejme pozor, aby nám vejce nesteklo na plech.
  4. Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Po vyjmutí z trouby potřeme závitky ještě jednou vejcem a vrátíme na dalších 20 minut do trouby.