Závitky s rybím masem
Ingredience
Brambory |
230 g |
Cibule |
90 g |
Estragon |
1 kávová lžička |
Filé rybí |
350 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Mrkev kořen |
90 g |
Ocet vinný |
4 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
90 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
4 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
230 g |
Salát římský |
40 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórek, česnek, cibuli a 7 - 8 minut dusíme na slabém ohni, aby zelenina změkla. Odtavíme a necháme mírně zchladnout.
- Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Ručně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo, přidáme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie, následně ho necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.
- Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme, vykrájíme z něj placky o průměru 20 cm, rozdělíme na ně náplň, okraje navlhčíme vodou, přehneme placky na polovinu, okraje pevně přitiskneme k sobě, špičky zakroutíme. Závitky rozložíme na mírně vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem - dejme pozor, aby nám vejce nesteklo na plech.
- Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Po vyjmutí z trouby potřeme závitky ještě jednou vejcem a vrátíme na dalších 20 minut do trouby.