Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rukola 1 hrst
Sůl 3 špetka
Tuňák obecný 1 kg
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.
  2. Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.