Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
3 špetka |
Tuňák obecný |
1 kg |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.
- Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.