Tygří krevety s čočkou a pórkem
Ingredience
Baby špenát |
50 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Čočka sterilovaná |
400 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olivy černé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pórek, nakrájený na špalíčky, vaříme v páře 8 minut, přidáme krevety a vaříme dalších 6 minut.
- Čočku scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
- Přesypeme do misky, zakápneme citronovou šťávou a olejem, přidáme nakrájené olivy, nasekanou petržel, sůl a pepř. Důkladně promícháme.
- Do směsi vsypeme uvařený pórek a špenát, promícháme.
- Krevety rozložíme na salát a pokapeme zbylým dresinkem.