Tygří krevety s čočkou a pórkem

Ingredience


Baby špenát 50 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Čočka sterilovaná 400 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Olivy černé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek, nakrájený na špalíčky, vaříme v páře 8 minut, přidáme krevety a vaříme dalších 6 minut.
  2. Čočku scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
  3. Přesypeme do misky, zakápneme citronovou šťávou a olejem, přidáme nakrájené olivy, nasekanou petržel, sůl a pepř. Důkladně promícháme.
  4. Do směsi vsypeme uvařený pórek a špenát, promícháme.
  5. Krevety rozložíme na salát a pokapeme zbylým dresinkem.