Krémová rajčatová polévka

Krémová rajčatová polévka - obrázek

Ingredience


Chléb konzumní 2 krajíc
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krajíce chleba nakrájené na kostky dáme péct na 15 min. do předehřáté trouby.
  2. Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli.
  3. Polévku povaříme.
  4. Žloutky smícháme s máslem v jiném hrnci, pak přes ně vylijeme horkou polévku.
  5. Promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.