Krémová rajčatová polévka
Ingredience
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krajíce chleba nakrájené na kostky dáme péct na 15 min. do předehřáté trouby.
- Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli.
- Polévku povaříme.
- Žloutky smícháme s máslem v jiném hrnci, pak přes ně vylijeme horkou polévku.
- Promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.