Citronové krevety s česnekem a pepřem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Ciabatta |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z citronu ostrouháme kůru a odložíme stranou. V rozehřáté panvi s olejem osmažíme nasekané chilli papričky, česnek, přidáme krevety a necháme 4 minuty smažit za občasného míchání.
- Přidáme šťávu z půlky citronu, citronovou kůru, nasekanou petržel, promícháme, osolíme a pořádně opepříme.
- Podáváme pokapané zbylou citronovou šťávou s opečenými plátky ciabatty.