Dušené mušle se šafránem a bílým vínem

Ingredience


Ciabatta 4 ks
Cibule 1 ks
Mušle slávky 1500 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Šafrán 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle propláchneme pod studenou vodou; ty, co se nezavřou po poklepání nebo jsou rozbité, vyhodíme.
  2. Ve velkém rozpáleném hrnci zlehka osmažíme cibulku, přidáme mušle, víno a promícháme, vaříme pod pokličkou 4 minuty.
  3. Přidáme šlehačku, nasekanou petrželku a šafrán, osolíme, opepříme a povaříme ještě 2 minuty nezakryté.
  4. Podáváme s ciabattou.