Dušené mušle se šafránem a bílým vínem
Ingredience
Ciabatta |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Mušle slávky |
1500 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle propláchneme pod studenou vodou; ty, co se nezavřou po poklepání nebo jsou rozbité, vyhodíme.
- Ve velkém rozpáleném hrnci zlehka osmažíme cibulku, přidáme mušle, víno a promícháme, vaříme pod pokličkou 4 minuty.
- Přidáme šlehačku, nasekanou petrželku a šafrán, osolíme, opepříme a povaříme ještě 2 minuty nezakryté.
- Podáváme s ciabattou.