Mozzarellové řezy

Ingredience


Ančovička - filety 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mozzarella 300 g
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Veka 16 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny.
  2. Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji.
  3. Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme.