Mozzarellové řezy
Ingredience
Ančovička - filety |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mozzarella |
300 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Veka |
16 krajíc |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny.
- Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji.
- Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme.